kenia here I come!

Heey allemaal!

Het is bijna zover! Over 16 dagen ga ik naar Kenia!! Zondag 15 november vertrek ik rond 10.00 uur. Met een tussenstop in Londen kom ik dan om 9.00 uur aan in Nairobi. 13 mei kan ik mijn voeten op Nederlandse bodem neer zetten want dan kom ik weer terug.

Om iedereen op de hoogte te houden van al mijn avonturen hou ik hier mijn reisdagboek bij. Van tijd tot tijd zal ik hier dan een berichtje achterlaten. Misschien duurt het soms iets langer dan anders, want de internetverbinding in Kenia kan soms wel een paar weken lang uitvallen. Maar don’t worry, jullie zullen altijd wel iets van me horen.

Via de organisatie jongeren en missie ben ik op het idee gekomen om naar Kenia toe te gaan. Via deze organisatie zoek je niet alleen het land uit waar je heen wilt, maar ook je reismaatje. Gelukkig heb ik een heel leuk reismaatje kunnen vinden. Ze houd ook een reisdagboek bij: teuntjesmits.waarbenjij.nu
(dus wanneer ik even niets van me laat horen kunnen jullie ook bij haar kijken)

Uiteindelijk hebben Teuntje en ik een leuk project gevonden in Kenia wat ons allebei erg aantrok.

In het plaatsje kitui (Je spreekt het uit als Ki-toe-ie) ga ik meewerken aan een project voor straatkinderen. De zusters (zo heten de mensen die er werken) willen de kinderen van de straat af halen door de straat op te gaan en daar met de kinderen te praten. De kinderen kunnen dan uiteindelijk zelf beslissen of ze mee willen naar het huis. Het huis is bedoeld om ze te laten wennen aan het wonen op één plek en het met elkaar omgaan als familie. De kinderen blijven hier een jaar waarna ze daarna naar school toe kunnen. Ze wonen in het huis met een huismoeder en er is ook een klaslokaaltje aanwezig

Voor dit project zal ik leuke activiteiten voor de kinderen organiseren en misschien ga ik ze ook een beetje lesgeven.

Ik hoop dat ik door deze reis ervaar hoe het is om heel anders te leven dan hier. Het lijkt me geweldig om die cultuur beter te leren kennen en open te staan voor nieuwe dingen.

Ik hou jullie op de hoogte!

Liefs,
Sanne

PS: 13 november afscheidsparty!
Is eigenlijk een verassing dus ik weet niet hoe laat het begint, daarvoor moet je bij mijn zus Astrid zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *